Veelgestelde vragen

We helpen je graag! Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen aan onze studieadviseurs.
Staat je vraag er niet tussen of wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust direct contact op met onze studieadviseurs via: 088 556 0 556.

Praktische informatie

Op welke locaties wordt lesgegeven?

Wij zoeken altijd naar locaties die betekenis toevoegen aan het programma. Voor de leergang Mentor Zingeving zijn dat: Ehzerwold in Almen (Achterhoek), Meerwold in Groningen, Kontakt der Kontinenten in Soesterberg en Wildlands in Emmen. 

Wat zijn de lestijden van de leergang?

Dag 1

09:30 uur – 12:30 uur | Dagdeel 1
12:30 uur – 13:30 uur | Lunch
13:30 uur – 17:00 uur | Dagdeel 2
17:00 uur – 18:30 uur | Buffet
18:30 uur – 21:30 uur | Dagdeel 3

 

Dag 2 

09:00 uur – 12:30 uur | Dagdeel 4
12:30 uur – 13:30 uur | Lunch
13:30 uur – 16:30 uur | Dagdeel 5

Wat voor diploma krijg je?

Je krijgt een diploma van Emmius, een samenwerkingsverband van de Faculteit Godsdienstwetenschappen (Rijksuniversiteit Groningen) en AOG TSM Business School. 

Wanneer start de master?

We verwachten in september 2022 met de master van start te kunnen gaan. Bekijk voor actuele data onze agenda

Wat is het verschil tussen de master en de leergang?

Leergang

De leergang is een echte gespreksopleiding: hiermee krijg je de beste gesprekstechnieken, voor managers, bedrijfsmaatschappelijk werkers, professionals die zélf de gesprekken voeren. Een ander verschil is dat de leergang je een diploma van Emmius geeft.  

Master

In de master gaat het vooral over visie en adviseurschap, hoewel je ook lessen in gesprekstechniek volgt. De master is met name bedoeld voor staffunctionarissen, beleidsmakers en bestuurders. De master maakt je deskundig in deze problematiek op micro, meso- en macroniveau. Hiermee kun je adviseren over de thematiek rond werk en zingeving. Je krijgt een masterdiploma en -titel (Master of Arts) die door de Rijksuniversiteit Groningen wordt afgegeven.  

Geeft de leergang toegang tot de master?

Nee, hoewel de leergang wel een stap in de richting van de master is. Om toegelaten te worden tot de master gelden dezelfde toelatingseisen als voor de reguliere master: een bachelordiploma in religiewetenschappen, theologie, letteren, filosofie, bedrijfskunde en sociale wetenschappen, waaronder antropologie, (organisatie-)psychologie en sociologie. Twijfel je? Ga dan in gesprek met de studieadviseur. 

Wat als je 1x een module mist van de leergang?

Dan wordt je geacht wel het materiaal te lezen (leeswerk voor de module) en het verslag te maken en dan kun je mee. Je kunt 1x missen en anders kun je inhalen bij de volgende uitvoering. 

Betaal je BTW over de leergang Mentor Zingeving?

Nee, wij maken deel uit van AOG TSM Business School en zijn als zodanig ingeschreven bij het CRKBO, de opleiding inclusief noodzakelijke kosten (accommodatie) wordt daarom vrijgesteld van BTW aangeboden.  

Wanneer krijg ik de factuur voor de leergang en is de betaling in één keer?

Twee weken voor de start ontvang je de factuur voor  de volledige opleiding. Betalen in twee termijnen is mogelijk, maar dan betaal je 5% administratiekosten extra.  

STAP budget

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een nieuwe vergoeding voor scholing en staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met dit budget kun jij jouw positie op de arbeidsmarkt verbeteren. Je kunt een vergoeding van maximaal € 1.000,- per jaar aanvragen om te gebruiken voor scholing.

Wat zijn de voorwaarden om gebruik te maken van het STAP-budget?

Zowel werkenden als werkzoekenden kunnen het STAP-budget krijgen. Het maakt niet uit of je in loondienst bent, zzp’er of ondernemer bent, of momenteel geen werk hebt. Voor de overige voorwaarden verwijzen we je graag naar de website van UWV.

Hoe kan ik me inschrijven voor een opleiding met STAP-budget?

Op onze website kan je vinden welke opleidingen voor het STAP-budget in aanmerking komen. Dit staat duidelijk bij de desbetreffende opleiding. Vervolgens kan je je direct online inschrijven. Bij het inschrijven wordt gevraagd of je gebruik wil maken van het STAP-budget. Als wij de inschrijving hebben verwerkt ontvang je van ons een STAP-Aanmeldingsbewijs. Deze heb je nodig om het STAP-budget aan te vragen.

Kan ik me inschrijven voor opleidingen die duurder zijn dan € 1.000?

Ja, dit kan. Als het STAP-budget is toegekend, ontvangen wij de subsidie van het UWV. Wij zorgen ervoor dat dit bedrag in mindering wordt gebracht op totale prijs. Vervolgens ontvang je de restant factuur van ons.

Hoe vraag ik het STAP-budget aan?

Vraag het STAP-budget zo snel mogelijk aan. Het UWV kent de subsidie toe als er geld beschikbaar is en als je aan de voorwaarden voldoet. Het UWV kent de subsidie toe als er geld beschikbaar is en als je aan de voorwaarden voldoet.

  • Ga naar het STAP-portaal van het UWV
  • Log in met je DigiD
  • Vraag de subsidie aan en upload jouw STAP-Aanmeldingsbewijs
  • Na de aanvraag doet het UWV een uitspraak over de eventuele toekenning
  • Bij toekenning worden wij op de hoogte gesteld.

Vanaf wanneer kan ik STAP-budget aanvragen?

Vanaf 1 maart 2022 kan STAP-budget worden aangevraagd. Minimaal 4 weken voor de start van de opleiding of training moet het budget aangevraagd zijn. Dit betekent dat de opleiding pas vanaf 29 maart 2022 kan starten. 

Daarnaast moet de opleiding binnen 3 maanden na de aanvraagperiode starten. Bijvoorbeeld als de aanvraagperiode tot 30 april loopt, moet de opleiding uiterlijk 30 juli aanvangen.

Wat zijn de aanvraagtermijnen van het STAP-budget?

Het totale beschikbare budget van ongeveer 200 mln op jaarbasis wordt verdeeld over 6 aanvraagtermijnen van 2 maanden:

  1. van 1 januari tot en met 28 of 29 februari;
  2. van 1 maart tot en met 30 april;
  3. van 1 mei tot en met 30 juni;
  4. van 1 juli tot en met 31 augustus;
  5. van 1 september tot en met 31 oktober;
  6. van 1 november tot en met 31 december.
  7. NB: in 2022 komt het eerste aanvraag tijdvak te vervallen.

Ik ben al gestart met mijn opleiding kan ik nog STAP-budget aanvragen?

Het STAP-budget kan pas vanaf 1 maart worden aangevraagd voor opleidingen die minimaal 4 weken later starten. Alle opleidingen die begonnen zijn voor 29 maart 2022 komen niet in aanmerking voor het STAP-budget.

Kan ik voor meerdere opleidingen per jaar het STAP-budget aanvragen?

Nee, iemand kan slechts één toekenning per kalenderjaar ontvangen, ongeacht of dit het maximale bedrag van de subsidie is. Dit betekent dat het STAP-budget één keer per jaar gebruikt kan worden voor het bekostigen van één opleiding of training.

Mag mijn werkgever meebetalen?

Een werkgever mag meebetalen aan een opleiding of training. Wanneer deze alleen de volledige kosten voor zijn of haar rekening neemt is het niet mogelijk om STAP-budget aan te vragen. Tijdens de aanvraag van het STAP-budget wordt gevraagd of de kosten voor de opleiding of training bekostigd worden door een derde.  

Kan ik kosteloos annuleren?

Voor het annuleren van een inschrijving (met of zonder toegekend STAP-budget) gelden onze standaard annuleringsvoorwaarden. Bekijk hier de Algemene Voorwaarden.