Werk maken van betekenisvol werk

Waar draagt jouw organisatie met haar producten en diensten aan bij, anders dan alleen aan winstmaximalisatie? Hoe is het gesteld met het werkklimaat? Hoe zorg je ervoor dat je als organisatie een streepje voor hebt in de huidige arbeidsmarkt? En ook: hoe verbind je mensen met hun werk en met (het doel van) de organisatie? Zingeving biedt een perspectief voor antwoorden op verschillende complexe vragen. Zo vragen veel maatschappelijke problemen niet alleen om antwoorden vanuit een economisch standpunt, maar ook om een heroriëntatie op zingevende waarden.

Voor deze en andere vragen is een nieuwe rol aan het ontstaan, namelijk zie van zingevingsprofessional. Deze tijd vraagt om leiders en professionals die doordrongen zijn van nut en noodzaak van het zingevingsperspectief. Mensen die weten hoe ze werk maken van zin. In de leergang ‘Betekenisvol werk’ ontwikkel je jezelf als leider en professional en krijg je de kennis en vaardigheden die je helpen zingeving concreet te maken in gesprekken met collega’s, in het begeleiden van teams, in het vormgeven van organisaties en in het adviseren van bestuur en directie. In interactie met docenten en mededeelnemers ontwikkel je je eigen visie, waarmee je betekenis op de kaart van je organisatie zet en aan de slag kunt gaan met betekenisvraagstukken.

Voor wie?
De leergang ‘Betekenisvol werk’ is voor mensen die voorop willen gaan in de beweging naar betekenis. Dat zijn pioniers, wegbereiders, visionairs en early adapters, maar vooral leiders en professionals die werk willen maken van zingeving op de werkvloer.

Wil je weten of deze leergang iets voor jou is? Start dan met het downloaden van de brochure. Daarna gaan we graag met je in gesprek.