Studieadvies Leon Wetzel - Emmius

Nieuwe studieadviseur Leon Wetzel wil met zijn werk het verschil maken

Welkom Leon! Vertel eens, waarom wilde je bij Emmius werken? 

“Ik zocht een nieuwe uitdaging die ik goed kon combineren met mijn studie. Toen ik de vacature zag, was ik snel overtuigd! Het lijkt me heel tof om een bijdrage te leveren aan een nieuw initiatief en om met mensen hierover in contact te komen. Ik wil mij graag met Marjan, Heidi en anderen inzetten om programma’s te maken waar mensen tevreden aan deelnemen en met veel plezier aan terugdenken.” 

Wat is je achtergrond en zie je een relatie met werk en zingeving? 

“Ik ben opgeleid als IT’er. Ik heb HBO-ICT aan de Hanzehogeschool Groningen gestudeerd. Vervolgens ben ik naar de Rijksuniversiteit Groningen gegaan voor de master Communicatie- en Informatiewetenschappen, in de richting Information Science. Ik kwam er al snel achter dat ik mij meer wilde verdiepen in zaken die niet zozeer technisch van aard waren. Ik besloot toen om ook de nieuwe master Philosophy, Science and Humanties aan de faculteit Wijsbegeerte te volgen. 

Tijdens deze master worden met name de wetenschapsgeschiedenis en de wetenschapsfilosofie behandeld. Onderwerpen zoals zingeving en geluk passeren ook de revue: is geluk waarneembaar, hoe wordt gekeken naar het ontstaan en de zin van het leven en hoe ging men vroeger om met grote veranderingen of revoluties? Door te leren van het verleden, kan je je goed voorbereiden op de toekomst! Ook vind ik de link met zingeving over een vrij theologische as wel leuk: hoe verhoudt God zich tot de mens, hoe ontwikkelt het leven zich en hoe onderscheiden we wezens van elkaar?” 

Wat geeft voor jou zin aan je werk? 

“Het verschil kunnen maken voor anderen. Een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Bij eerdere werkervaringen is dat altijd wel een rode draad geweest, zowel voor mijzelf als de organisaties waar ik voor gewerkt heb. Toen ik voor mijn afstudeerstage bij het OV-bureau Groningen Drenthe vroeg aan enkele collega’s wat zij het leukste vonden aan hun werk, was het verschil maken het meest genoemde antwoord. Ik kan mij daar wel in vinden.” 

Wat kunnen onze (aspirant) deelnemers van jou verwachten? 

“Ik sta (aspirant-)deelnemers graag te woord over ons onderwijs! Men kan altijd bij mij terecht met vragen. Ook hoor ik graag wat we beter kunnen doen of wat interessante ontwikkelingen zijn. We luisteren en denken graag mee met onze doelgroep.”