Masterclass ‘Zin in de arbeidsmarkt van de toekomst’

Met trots presenteert Emmius: masterclasses. Bedoeld voor iedereen die kennis en inspiratie wil opdoen op het gebied van werk en zingeving. In bijeenkomsten van één middag, op een centrale plaats in Nederland, ontmoet je inspirerende sprekers en gaat met hen in gesprek over zin in werk, zodat je voorbereid bent op een betekenisvolle toekomst van werk.

Onze masterclasses bieden wij jaarlijks aan in reeksen van drie, telkens met één hoofdthema. Het thema van dit jaar is hoe je in de praktijk betekenis geeft aan werk. Meer specifiek aan het begeleiden van werknemers, in teams en aan de top. De masterclasses zijn los te volgen, maar ook als reeks. Onze masterclasses vallen onder het STAP-budget, waardoor deelname gratis kan zijn.

Niveau: Hbo, Academisch
Studie intensiteit: één dagdeel per masterclass
Opleidingsduur: één dagdeel per masterclass
Locatie: Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
Start: 5 september 2022
Investering: € 350

Programma

5 september 14.00 – 17.00 uur

De arbeidsmarkt wordt structureel krapper, vergrijst, flexibiliseert, maar kent ook grote regionale verschillen. Mede door automatisering verandert ook de aard van het werk. Digitalisering vervangt taken in ons werk, en biedt ruimte om typisch mensenwerk te kunnen verrichten. Tegelijkertijd worden we geconfronteerd met nieuwe vraagstukken rondom privacy & security en de grenzen van de huidige wijze van organiseren. Bovendien krijgen we steeds vaker te maken met morele dilemma’s op de werkvloer. Betekenisvol werk vraagt om een bredere oriëntatie dan sec voorzien in een inkomen.

Bart neemt ons mee in de wereld van het werk voor de periode tot 2030. Onder het motto ‘We kunnen veel leren van het verleden, maar er niet op rekenen’, gaan we op zoek naar de betekenis van werk en de opties voor morgen om misschien wel de belangrijkste vraag te beantwoorden: Hoe gaan we het vele werk met steeds minder werkenden verricht krijgen”. Zin in de arbeidsmarkt van de toekomst is een prikkelende masterclass waarbij onze overtuigingen en aannames ter discussie worden gesteld om ruimte te vinden voor nieuwe perspectieven.

Deze masterclass start met een inleiding van een half uur door Heidi Jansen over actuele vraagstukken in organisaties zoals die naar voren komen in interviews die zij voerde met de top van tien organisaties (van betonfabriek tot bank en van academisch medisch centrum tot een tabaksfabriek) in Nederland.

Voor wie

Voor leiders en professionals en alle mensen die zich afvragen hoe zij er, vanuit hun functie, voor kunnen zorgen dat werk een plek biedt waar iedereen het gevoel heeft bij te dragen aan iets dat ertoe doet.

Docenten

Emmius’ docententeam bestaat uit hoogleraren, universitair docenten en praktijkprofessionals. Daarmee bieden we je diepgaande kennis vanuit verschillende perspectieven én praktijkervaring. Bij deze masterclasses ontmoet je de volgende docenten:

Drs. Bart Götte MBA

Bart Götte is business futurist en docent aan de Universiteit van Amsterdam & Nijenrode. Hij daagt executives, beleidsmakers en professionals uit om vooruit te denken. Hij vergroot de strategische scope van organisaties. Hij onthult driegende perspectieven en kansen in een steeds veranderende samenleving. Hij rondde een executive MBA af aan Nijenrode Business University.

Emmius kerndocent Heidi Jansen

Drs. Heidi Jansen

Heidi Jansen MA is kerndocent van Emmius. Zij schreef het boek ‘Werk en zingeving, van succes naar betekenis’, ze is programmaontwikkelaar en tevens directeur en hoofddocent van dé Loopbaanopleiding. Ze zet zich in om zingeving op de kaart te zetten in organisaties.

Resultaat

  • Je hebt inzicht in de grote veranderingen die zich voltrekken op de arbeidsmarkt en wat deze betekenen voor organisaties en werkenden.
  • Je krijgt nieuwe perspectieven aangereikt om klaar te zijn voor de arbeidsmarkt van de toekomst.
  • Je krijgt handvatten om het gesprek aan te gaan over morele dilemma’s die gepaard gaan met de toekomstige vragen op de arbeidsmarkt.

Investering

Een losse masterclasses kost (€ 350,-). Je kunt deze masterclasses ook als reeks (€ 995,-) volgen.

Bij deze masterclass ontvang je een boek naar keuze. Je kunt kiezen uit:

  • Hartelijk georganiseerd. Organisatiecultuur begrijpen en ontwikkelen. Jacky van de Goor
  • Veroordeeld tot succes. Op zoek naar een geslaagd leven. Peter Henk Steenhuis
  • Werk en Zingeving. Van succes naar betekenis. Heidi Jansen

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we een nieuwsbrief met daarin onder meer nieuw gepubliceerde kennisartikelen. Daarin houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze opleidingen.