Masterclass ‘Zin als basis van de organisatiecultuur’

Met trots presenteert Emmius: masterclasses. Bedoeld voor iedereen die kennis en inspiratie wil opdoen op het gebied van werk en zingeving. In bijeenkomsten van één middag, op een centrale plaats in Nederland, ontmoet je inspirerende sprekers en gaat met hen in gesprek over zin in werk, zodat je voorbereid bent op een betekenisvolle toekomst van werk.

Onze masterclasses bieden wij jaarlijks aan in reeksen van drie, telkens met één hoofdthema. Het thema van dit jaar is hoe je in de praktijk betekenis geeft aan werk. Meer specifiek aan het begeleiden van werknemers, in teams en aan de top. De masterclasses zijn los te volgen, maar ook als reeks. Onze masterclasses vallen onder het STAP-budget, waardoor deelname gratis kan zijn.

Niveau: Hbo, Academisch
Studie intensiteit: één dagdeel per masterclass
Opleidingsduur: één dagdeel per masterclass
Locatie: Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
Start: 14 november 2022
Investering: € 350

Programma

14 november 14.00 – 17.00 uur

Sommige organisaties bieden een inspirerende omgeving waarin mensen hun kwaliteiten inzetten voor zinvol werk. In andere organisaties raken mensen in de greep van verstikkende patronen, waar ze maar niet los van kunnen komen. Hoe komt dat? Het antwoord op deze vraag ligt voor een groot deel in de organisatiecultuur: de onzichtbare bron die richting geeft aan het denken en doen van medewerkers.

In deze masterclass neemt Jacky van de Goor je mee op verkenningstocht. Je krijgt niet alleen relevante inzichten, maar ook inspiratie om te bouwen aan een cultuur waarin medewerkers doen wat ertoe doet op basis van gedeelde waarden. De praktijkvoorbeelden en wetenschappelijke theorieën helpen je om een gemeenschappelijke droom te verbeelden, oude patronen los te laten, gerichte acties op te starten en daarin te volharden.

Deze masterclass start met een inleiding van een half uur door Heidi Jansen over de beweging op de arbeidsmarkt waarin betekenis als doel van organisaties en loopbanen aan kracht wint.

Docenten

Bij Docenten: Emmius’ docententeam bestaat uit hoogleraren, universitair docenten en praktijkprofessionals. Daarmee bieden we je diepgaande kennis vanuit verschillende perspectieven én praktijkervaring. Bij deze masterclasses ontmoet je de volgende docenten:

Dr. Jacky van de Goor

Dr. Jacky van de Goor werkt als organisatiecoach, leiderschapstrainer, wetenschappelijk onderzoeker en auteur aan vitale mensen en vitale organisaties. Zingeving staat daarin centraal. Zij werkt vanuit haar eigen bureau Legende en is als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit Twente en Tilburg University. Jacky is auteur van diverse boeken, waaronder ‘Je leven in één herinnering’, ‘Losbrekers voor meer plezier op het werk’ en ‘Hartelijk georganiseerd’.

Emmius kerndocent Heidi Jansen

Drs. Heidi Jansen

Heidi Jansen MA is kerndocent van Emmius. Zij schreef het boek ‘Werk en zingeving, van succes naar betekenis’, ze is programmaontwikkelaar en tevens directeur en hoofddocent van dé Loopbaanopleiding. Ze zet zich in om zingeving op de kaart te zetten in organisaties.

Voor wie

Voor leiders en professionals en alle mensen die zich afvragen hoe zij er, vanuit hun functie, voor kunnen zorgen dat werk een plek biedt waar iedereen het gevoel heeft bij te dragen aan iets dat ertoe doet.

Resultaat

  • Je hebt inzicht in de beweging naar betekenis en ontdekt waar jouw organisatie staat als het gaat om aandacht voor zingeving.
  • Je herkent patronen in organisaties en teams die zorgen voor zinverlies.
  • Je hebt handvatten om een organisatiecultuur meer zingedreven te laten zijn.

Investering

Een losse masterclasses kost (€ 350,-). Je kunt deze masterclasses ook als reeks (€ 995,-) volgen.

Bij deze masterclass ontvang je een boek naar keuze. Je kunt kiezen uit:

  • Hartelijk georganiseerd. Organisatiecultuur begrijpen en ontwikkelen. Jacky van de Goor
  • Veroordeeld tot succes. Op zoek naar een geslaagd leven. Peter Henk Steenhuis
  • Werk en Zingeving. Van succes naar betekenis. Heidi Jansen

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we een nieuwsbrief met daarin onder meer nieuw gepubliceerde kennisartikelen. Daarin houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze opleidingen.