Masterclass ‘Werken met wat je niet in de hand hebt’

Na de succesvolle eerste reeks masterclasses ‘Betekenis geven aan werk’, presenteert Emmius nu drie nieuwe en inspirerende bijeenkomsten. De titel: ‘Perspectieven op werk en zingeving: theorie en praktijk’. Bedoeld voor iedereen die kennis en inspiratie wil opdoen op het gebied van werk en zingeving. In bijeenkomsten van één middag, op een centrale plaats in Nederland, ontmoet je inspirerende sprekers en ga je in gesprek over zin in werk, zodat je voorbereid bent op een betekenisvolle toekomst van werk.

Onze masterclasses bieden wij elk halfjaar aan in reeksen van drie, telkens met één hoofdthema. In de reeks van voorjaar 2023 bekijken we werk en zingevingsvragen door verschillende brillen. Wat leert bijvoorbeeld de historie van werk ons over verbondenheid? Wat is het geheim van ‘onweerstaanbare organisaties’? En ook: hoe creëer je meer samenhang in je organisatie? De masterclasses zijn los te volgen, maar ook als reeks. Onze masterclasses vallen onder het STAP-budget, waardoor deelname gratis kan zijn.

Niveau: HBO, academisch
Studie intensiteit: één dagdeel per masterclass
Opleidingsduur: 1 week
Datum: 24 april 2023
Investering: € 350

Programma

24 april 2023 14.00 tot 17.00 uur met aansluitende borrel

De overtuiging dat de wereld om ons heen planbaar en maakbaar is heeft zijn beste tijd gehad. Dat is wel duidelijk geworden in de afgelopen periode.

Ook ons persoonlijke leven brengt soms verrassingen: mooie ervaringen die je ineens van je sokken blazen, maar ook verdrietige gebeurtenissen, zoals het plotselinge overlijden van iemand in je omgeving. Je beseft dan: ik heb het leven niet in de hand.

In de masterclass ‘Werken met wat je niet in de hand hebt’ bespreekt emeritus hoogleraar Frits de Lange het fenomeen ‘resonantie’. Ofwel hoe alles met alles is verbonden en hoe je kunt zorgen voor goede afstemming op elkaar. Dat geldt voor persoonlijke en professionele relaties, maar je kunt het ook bekijken vanuit het niveau van grotere instituties en organisaties. Vraag kan dan zijn: ‘hoe kunnen we in bijvoorbeeld zorg, onderwijs, bedrijfsleven en politie voorwaarden creëren waarin resonantie – onderlinge afstemming – weer mogelijk is?’

Deze masterclass wordt, net als onze andere masterclasses, ingeleid door Emmius’ kerndocent Heidi Jansen.

Voor wie

Voor leiders en professionals en alle mensen die zich afvragen hoe zij er, vanuit hun functie, voor kunnen zorgen dat werk een plek biedt waar iedereen het gevoel heeft bij te dragen aan iets dat ertoe doet.

Docenten

Emmius’ docententeam bestaat uit hoogleraren, universitair docenten en praktijkprofessionals. Daarmee bieden we je diepgaande kennis vanuit verschillende perspectieven én praktijkervaring. Bij deze masterclass ontmoet je de volgende docenten:

Frits-de-Lange

Dr. Frits de Lange

Frits de Lange werkte vanaf 1997 tot 2021 als hoogleraar ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit, vestiging Groningen, en is met emeritaat. Hij nu onderzoeker, schrijver en spreker en schreef onder meer het boek ‘Overweldigend, Leven met wat je niet in de hand hebt’ (komt in februari 2023 uit).

Emmius kerndocent Heidi Jansen

Heidi Jansen

Heidi Jansen is kerndocent van Emmius. Zij schreef het boek ‘Werk en zingeving, van succes naar betekenis’, is programmaontwikkelaar en directeur en hoofddocent van Dé Loopbaanopleiding. Ze zet zich in om zingeving op de kaart te zetten in organisaties.

Resultaat

Na deze masterclass:

  • Heb je inzicht in het relationele karakter van de zin- en gelukservaring
  • Heb je de grenzen ingezien van management by control
  • Heb je handvatten gekregen om organisaties langs de meetlat van resonantie te leggen

Investering

Een losse masterclasses kost (€ 350,-). Je kunt deze masterclasses ook als reeks (€ 995,-) volgen. Het bedrag is inclusief borrel na afloop. Deelnemers aan de reeks mogen bovendien één boek uitkiezen, uit de volgende titels:

  • Deep Evolvement. Jouw rol als professional in een turbulente samenleving, Rudy Vandamme
  • Overweldigend, Leven met wat je niet in de hand hebt, Frits de Lange
  • Werk. Een geschiedenis van de bezige mens – van de oertijd tot het heden, James Suzman