Masterclass ‘Onweerstaanbare organisaties, je verbonden voelen met werk’

Na de succesvolle eerste reeks masterclasses ‘Betekenis geven aan werk’, presenteert Emmius nu drie nieuwe en inspirerende bijeenkomsten. De titel: ‘Perspectieven op werk en zingeving: theorie en praktijk’. Bedoeld voor iedereen die kennis en inspiratie wil opdoen op het gebied van werk en zingeving. In bijeenkomsten van één middag, op een centrale plaats in Nederland, ontmoet je inspirerende sprekers en ga je in gesprek over zin in werk, zodat je voorbereid bent op een betekenisvolle toekomst van werk.

Onze masterclasses bieden wij elk halfjaar aan in reeksen van drie, telkens met één hoofdthema. In de reeks van voorjaar 2023 bekijken we werk en zingevingsvragen door verschillende brillen. Wat leert bijvoorbeeld de historie van werk ons over verbondenheid? Wat is het geheim van ‘onweerstaanbare organisaties’? En ook: hoe creëer je meer samenhang in je organisatie? De masterclasses zijn los te volgen, maar ook als reeks. Onze masterclasses vallen onder het STAP-budget, waardoor deelname gratis kan zijn.

Niveau: HBO, academisch
Studie intensiteit: één dagdeel per masterclass
Opleidingsduur: 1 week
Datum: 15 maart 2023
Investering: € 350

Programma

13 maart 2023 14.00 tot 17.00 uur met aansluitende borrel

Vraag je je weleens af hoe het komt dat sommige organisaties er veel beter in slagen dan andere om enthousiaste en loyale medewerkers aan zich te binden? Wat maakt een organisatie (blijkbaar) onweerstaanbaar?

Een belangrijke sleutel lijkt te liggen in het creëren van een zogenaamde ‘existentiële verbinding’. Onweerstaanbare organisaties bieden niet alleen plezierige arbeidsplekken, maar slagen er bovendien in om een diepe verbinding met medewerkers tot stand te brengen.

Hoe ze dat doen leer je in de masterclass ‘Onweerstaanbare organisaties, je verbonden voelen met je werk’ door dr. Rudy Vandamme. Aan de hand van voorbeelden illustreert hij hoe existentiële verbinding werkt. Daarbij bespreekt hij hoe je de verbinding met grotere gehelen (buurt, team, organisaties, regio, sector) tot stand kun brengen.

Deze masterclass wordt, net als onze andere masterclasses, ingeleid door Emmius’ kerndocent Heidi Jansen.

Voor wie

Voor leiders en professionals en alle mensen die zich afvragen hoe zij er, vanuit hun functie, voor kunnen zorgen dat werk een plek biedt waar iedereen het gevoel heeft bij te dragen aan iets dat ertoe doet.

Docenten

Emmius’ docententeam bestaat uit hoogleraren, universitair docenten en praktijkprofessionals. Daarmee bieden we je diepgaande kennis vanuit verschillende perspectieven én praktijkervaring. Bij deze masterclass ontmoet je de volgende docenten:

Dr. Rudy Vandamme

Rudy Vandamme is de oprichter van Deep Evolvement, een beweging van professionals die ervoor kiezen om hun concrete werk te koppelen aan bredere ontwikkelingen in management, organisaties en maatschappelijke sectoren. Vandamme is filosoof, psycholoog, antropoloog en heeft een doctoraat in de sociale psychologie. Met die achtergrond ontwikkelt hij denkkaders en methodieken om gelaagd naar de wereld te kijken en anderen te begeleiden om dat ook te doen.

Emmius kerndocent Heidi Jansen

Heidi Jansen

Heidi Jansen is kerndocent van Emmius. Zij schreef het boek ‘Werk en zingeving, van succes naar betekenis’, is programmaontwikkelaar en directeur en hoofddocent van Dé Loopbaanopleiding. Ze zet zich in om zingeving op de kaart te zetten in organisaties.

Resultaat

Na masterclass 1

  • Heb je inzicht in de existentiële dimensie van arbeid en organisaties
  • Heb je handvatten om de cultuur van je organisatie meer zingedreven te maken
  • Weet je hoe het komt dat werknemers zich wel of niet verbinden aan een organisatie (en kun je daar dus mee aan de slag)

Investering

Een losse masterclasses kost (€ 350,-). Je kunt deze masterclasses ook als reeks (€ 995,-) volgen. Het bedrag is inclusief borrel na afloop. Deelnemers aan de reeks mogen bovendien één boek uitkiezen, uit de volgende titels:

  1. Deep Evolvement. Jouw rol als professional in een turbulente samenleving, Rudy Vandamme
  2. Overweldigend, Leven met wat je niet in de hand hebt, Frits de Lange
  3. Werk. Een geschiedenis van de bezige mens – van de oertijd tot het heden, James Suzman