Drie masterclasses ‘Perspectieven op werk en zingeving: theorie en praktijk’

Na de succesvolle eerste reeks masterclasses ‘Betekenis geven aan werk’, presenteert Emmius nu drie nieuwe en inspirerende bijeenkomsten. De titel: ‘Perspectieven op werk en zingeving: theorie en praktijk’. Bedoeld voor iedereen die kennis en inspiratie wil opdoen op het gebied van werk en zingeving. In bijeenkomsten van één middag, op een centrale plaats in Nederland, ontmoet je inspirerende sprekers en ga je in gesprek over zin in werk, zodat je voorbereid bent op een betekenisvolle toekomst van werk.

Onze masterclasses bieden wij elk halfjaar aan in reeksen van drie, telkens met één hoofdthema. In de reeks van voorjaar 2023 bekijken we werk en zingevingsvragen door verschillende brillen. Wat leert bijvoorbeeld de historie van werk ons over verbondenheid? Wat is het geheim van ‘onweerstaanbare organisaties’? En ook: hoe creëer je meer samenhang in je organisatie?

De masterclasses zijn los te volgen, maar ook als reeks. Onze masterclasses vallen onder het STAP-budget, waardoor deelname gratis kan zijn. Deelnemers aan de reeks ontvangen een boek naar keuze.

Niveau: HBO, academisch
Studie intensiteit: één dagdeel per masterclass
Opleidingsduur: 1 week
Datum: 13 maart 2023
Investering: € 995

Programma

Drie masterclasses ‘Perspectieven op werk en zingeving: theorie en praktijk’

Onze masterclasses bieden wij tweemaal per jaar aan in reeksen van drie, telkens met één hoofdthema. In de reeks van voorjaar 2023 bekijken we werk en zingevingsvragen door verschillende brillen. Wat leert bijvoorbeeld de historie van werk ons over verbondenheid? Wat is het geheim van ‘onweerstaanbare organisaties’? En ook: hoe creëer je meer samenhang in je organisatie?

De masterclasses zijn los te volgen, maar ook als reeks. Onze masterclasses vallen onder het STAP-budget, waardoor deelname gratis kan zijn. Hier vind je de mogelijkheden.

In de bijeenkomsten van één middag ontmoet je inspirerende sprekers en gaat met hen in gesprek over zin in werk, zodat je voorbereid bent op een betekenisvolle toekomst van werk.

Elke middag sluiten we af met een borrel, om nog even na te praten.

De masterclasses worden georganiseerd op een centrale plek in het land. Voor deze reeks is dat Kontakt der Kontinenten in Soesterberg.

Masterclass ‘Onweerstaanbare organisaties, je verbonden voelen met werk’
13 maart 2023, van 14 – 17 uur

Masterclass ‘Werken met wat je niet in de hand hebt’
24 april 2023, van 14 – 17 uur

Masterclass ‘Historische antwoorden op toekomstige vragen over de zin en betekenis van werk’
22 mei 2023, van 14 – 17 uur

Voor wie

Voor leiders en professionals en alle mensen die zich afvragen hoe zij er, vanuit hun functie, voor kunnen zorgen dat werk een plek biedt waar iedereen het gevoel heeft bij te dragen aan iets dat ertoe doet.

Docenten

Emmius’ docententeam bestaat uit hoogleraren, universitair docenten en praktijkprofessionals. Daarmee bieden we je diepgaande kennis vanuit verschillende perspectieven én praktijkervaring. Bij deze masterclasses ontmoet je de volgende docenten:

Dr. Rudy Vandamme

Rudy Vandamme is de oprichter van Deep Evolvement, een beweging van professionals die ervoor kiezen om hun concrete werk te koppelen aan bredere ontwikkelingen in management, organisaties en maatschappelijke sectoren. Vandamme is filosoof, psycholoog, antropoloog en heeft een doctoraat in de sociale psychologie. Met die achtergrond ontwikkelt hij denkkaders en methodieken om gelaagd naar de wereld te kijken en anderen te begeleiden om dat ook te doen.

Frits-de-Lange

Dr. Frits de Lange

Frits de Lange werkte vanaf 1997 tot 2021 als hoogleraar ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit, vestiging Groningen, en is met emeritaat. Hij nu onderzoeker, schrijver en spreker en schreef onder meer het boek ‘Overweldigend, Leven met wat je niet in de hand hebt’ (komt in februari 2023 uit).

Drs. Siebe Rossel

Siebe Rossel is antropoloog, historicus en schrijver, onder meer over de relatie tussen mens en techniek, over de ontwikkeling en identiteit van bedrijven, over cultuur en landschap en over kunst en samenleving. Hij werkte mee aan een reeks televisieprogramma’s van de VPRO over de geschiedenis van werk.

Emmius kerndocent Heidi Jansen

Drs. Heidi Jansen

Heidi Jansen is kerndocent van Emmius. Zij schreef het boek ‘Werk en zingeving, van succes naar betekenis’, is programmaontwikkelaar en directeur en hoofddocent van Dé Loopbaanopleiding. Ze zet zich in om zingeving op de kaart te zetten in organisaties.

Resultaat

Na masterclass 1

 • Heb je inzicht in de existentiële dimensie van arbeid en organisaties
 • Heb je handvatten om de cultuur van je organisatie meer zingedreven te maken
 • Weet je hoe het komt dat werknemers zich wel of niet verbinden aan een organisatie (en kun je daar dus mee aan de slag)

Na masterclass 2

 • Heb je inzicht in het relationele karakter van de zin- en gelukservaring
 • Heb je de grenzen ingezien van management by control
 • Heb je handvatten gekregen om organisaties langs de meetlat van resonantie te leggen

Na masterclass 3

 • Heb je inzicht in de grote veranderingen die zich voltrokken ten aanzien van ons werk en wat deze betekenden voor organisaties en werkenden
 • Heb je inzicht in hoe mensen in het verleden verbonden waren met hun werk en wat dat betekende voor het ervaren van zin
 • Heb je handvatten om vragen over het vergroten van verbondenheid met werk te beantwoorden

Investering

Deelnemers aan de reeks ontvangen één boek naar keuze:

 1. Deep Evolvement. Jouw rol als professional in een turbulente samenleving, Rudy Vandamme
 2. Overweldigend, Leven met wat je niet in de hand hebt, Frits de Lange
 3. Werk. Een geschiedenis van de bezige mens – van de oertijd tot het heden, James Suzman

Praktische informatie

 • Maandagmiddagen (13 maart, 24 april en 22 mei 2023) van 14 tot 17 uur in Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
 • De masterclasses zijn los (€ 350,-) of als reeks (€ 995,-) te volgen
 • De borrel na afloop is bij de cursusprijs inbegrepen evenals het boek naar keuze voor deelnemers aan de gehele reeks
 • Betaal je deelname met je STAP-budget

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we een nieuwsbrief met daarin onder meer nieuw gepubliceerde kennisartikelen. Daarin houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze opleidingen.