Drie masterclasses ‘Betekenis geven aan werk’

Met trots presenteert Emmius: masterclasses. Bedoeld voor iedereen die kennis en inspiratie wil opdoen op het gebied van werk en zingeving. In bijeenkomsten van één middag, op een centrale plaats in Nederland, ontmoet je inspirerende sprekers en gaat met hen in gesprek over zin in werk, zodat je voorbereid bent op een betekenisvolle toekomst van werk.

Onze masterclasses bieden wij jaarlijks aan in reeksen van drie, telkens met één hoofdthema. Het thema van dit jaar is hoe je in de praktijk betekenis geeft aan werk. Meer specifiek aan het begeleiden van werknemers, in teams en aan de top. De masterclasses zijn los te volgen, maar ook als reeks. Onze masterclasses vallen onder het STAP-budget, waardoor deelname gratis kan zijn.

Niveau: Hbo, Academisch
Studie intensiteit: één dagdeel per masterclass
Opleidingsduur: één dagdeel per masterclass
Locatie: Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
Start: 5 september 2022
Investering: € 995

Programma

Drie masterclasses ‘Betekenis geven aan werk’

Onze masterclasses bieden wij jaarlijks aan in reeksen van drie, telkens met één hoofdthema. Het thema van dit jaar hoe je in de praktijk betekenis geeft aan werk. Meer specifiek aan het begeleiden van werknemers, in teams en aan de top.

De masterclasses zijn los te volgen, maar ook als reeks. Onze masterclasses vallen onder het STAP-budget, waardoor deelname gratis kan zijn. Hier vind je de mogelijkheden.

In de bijeenkomsten van één middag ontmoet je inspirerende sprekers en gaat met hen in gesprek over zin in werk, zodat je voorbereid bent op een betekenisvolle toekomst van werk.

De masterclasses worden georganiseerd op een centrale plek in het land.

Masterclass ‘Zin in de arbeidsmarkt van de toekomst’
5 september, 14.00 – 17.00 uur

Masterclass ‘Dan maak je maar zin!’
10 oktober, 14.00 – 17.00 uur

Masterclass ‘Zin als basis van de organisatiecultuur’
14 november, 14.00 – 17.00 uur

Voor wie

Voor leiders en professionals en alle mensen die zich afvragen hoe zij er, vanuit hun functie, voor kunnen zorgen dat werk een plek biedt waar iedereen het gevoel heeft bij te dragen aan iets dat ertoe doet.

Docenten

Emmius’ docententeam bestaat uit hoogleraren, universitair docenten en praktijkprofessionals. Daarmee bieden we je diepgaande kennis vanuit verschillende perspectieven én praktijkervaring. Bij deze masterclasses ontmoet je de volgende docenten:

Dr. Jacky van de Goor

Dr. Jacky van de Goor werkt als organisatiecoach, leiderschapstrainer, wetenschappelijk onderzoeker en auteur aan vitale mensen en vitale organisaties. Zingeving staat daarin centraal. Zij werkt vanuit haar eigen bureau Legende en is als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit Twente en Tilburg University. Jacky is auteur van diverse boeken, waaronder ‘Je leven in één herinnering’, ‘Losbrekers voor meer plezier op het werk’ en ‘Hartelijk georganiseerd’.

Drs. Bart Götte MBA

Drs. Bart Götte MBA is business futurist en docent aan de Universiteit van Amsterdam & Nijenrode. Hij daagt executives, beleidsmakers en professionals uit om vooruit te denken. Hij vergroot de strategische scope van organisaties. Hij onthult dreigende perspectieven en kansen in een steeds veranderende samenleving. Hij rondde een executive MBA af aan Nijenrode Business University.

Drs. Peter Henk Steenhuis

Drs. Peter Henk Steenhuis studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds 1994 werkt hij bij Trouw als eindredacteur, plaatsvervangend chef kunst en filosofieredacteur. Hij publiceerde over taalontwikkeling en over kunst en filosofie. Zijn boeken ‘Filosofie van het kijken’ en ‘Denken over dichten’ kwamen op de shortlist van de Socrates Wisselbeker. Hij werkte nauw samen met René Gude, denker des Vaderlands en oud-directeur van de ISVW. Peter Henk is auteur van o.a. de boeken ‘Werk verzetten’, ‘Ambachtelijk zingeven’, ‘Zin in het alledaagse’ en ‘Veroordeeld tot Succes’, dat dit jaar uitkwam.

Emmius kerndocent Heidi Jansen

Drs. Heidi Jansen

Drs. Heidi Jansen is kerndocent van Emmius. Zij schreef het boek ‘Werk en zingeving, van succes naar betekenis’, ze is programmaontwikkelaar en tevens directeur en hoofddocent van dé Loopbaanopleiding. Ze zet zich in om zingeving op de kaart te zetten in organisaties.

Resultaat

 • Je hebt inzicht in de beweging naar betekenis en ontdekt waar jouw organisatie staat als het gaat om aandacht voor zingeving.
 • Je herkent patronen in organisaties en teams die zorgen voor zinverlies.
 • Je hebt handvatten om een organisatiecultuur meer zingedreven te laten zijn.
 • Je hebt inzicht in de grote veranderingen die zich voltrekken op de arbeidsmarkt en wat deze betekenen voor organisaties en werkenden.
 • Je krijgt nieuwe perspectieven aangereikt om klaar te zijn voor de arbeidsmarkt van de toekomst.
 • Je krijgt handvatten om het gesprek aan te gaan over morele dilemma’s die gepaard gaan met de toekomstige vragen op de arbeidsmarkt.
 • Je krijgt inzicht in verschillende perspectieven op zingeving.
 • Je leert hoe je ‘aan de bak gaat’ met zingeving in jouw organisatie.
 • Je leert een taal om op een concrete en alledaagse manier over zin maken te spreken.

Investering

Als je de reeks van drie masterclasses boekt, kost je dit € 995,00. 
Je kunt je deelname betalen uit het STAP-budget.

Bij deze gehele reeks ontvang je drie boeken:

 • Hartelijk georganiseerd. Organisatiecultuur begrijpen en ontwikkelen. Jacky van de Goor
 • Veroordeeld tot succes. Op zoek naar een geslaagd leven. Peter Henk Steenhuis
 • Werk en Zingeving. Van succes naar betekenis. Heidi Jansen

Praktische informatie

 • Maandagmiddagen (5 september, 10 oktober en 14 november) van 14 tot 17 uur in Kontakt der Kontinenten, Soesterberg
 • De masterclasses zijn los (€ 350,-) of als reeks (€ 995,-) te volgen
 • Betaal je deelname met je STAP-budget

Op de hoogte gehouden worden?

Elke maand sturen we een nieuwsbrief met daarin onder meer nieuw gepubliceerde kennisartikelen. Daarin houden we je op de hoogte van (gratis) inspiratiesessies en relevante informatie over onze opleidingen.