Lancering Emmius: zin (in werk) maken we samen!

Na drie jaar van intensieve voorbereiding was – op 28 oktober – de lancering van Emmius School voor werk en zingeving een feit. Een gemêleerd gezelschap, gloedvolle speeches van kerndocent Heidi Jansen en initiatiefnemers Mladen Popović (RUG) en Albert-Jan Postma (AOG), een optreden van spoken-word-artiest Myron Hamming en een betekenisvol openingsritueel door Hanneke Muthert, Anja Visser en Brenda Mathijssen (RUG) vormden de ingrediënten voor een geslaagd openingsfeestje van Emmius. De boodschap die uit al die mooie bijdragen naar voren kwam was helder: het belang van werk als zingevingssysteem is groot en de roep om zinvol werk steeds luider. Zin in werk, dat maken we samen!

De tijd is rijp voor een zelfstandige school voor werk en zingeving, aldus Heidi Jansen, die het openingswoord sprak en alle bijdragen introduceerde. Emmius voegt echt iets toe aan alle leiderschaps- en organisatieopleidingen die er al zijn, volgens haar. Initiatiefnemers Mladen Popović (RUG) en Albert-Jan Postma (AOG) memoreerden het vele werk dat gedaan was ter voorbereiding op de lancering en spraken de hoop uit dat zingeving op het werk, mede door de inzet van Emmius, in organisaties de plaats zal krijgen die het verdient.

Groninger stadsdichter en spoken-word-artiest Myron Hamming ontroerde de aanwezigen met zíjn kijk op succes, zingeving en geluk (elders in deze nieuwsbrief meer hierover). En na het officiële openingsritueel door Hanneke Muthert en collega’s, waarin zij uitgebreid stilstonden bij de naamgever van de nieuwe school (Ubbo Emmius), was de lancering een feit en is Emmius daadwerkelijk ‘in de lucht’.

Eerste leergang in januari van start

Emmius gaat komend jaar januari van start met een eerste leergang: Mentor Zingeving. Deze leergang leert leiders en professionals om zingeving in werk contract te maken. Na de leergang volgen masterclasses en inspiratiesessie en een master Werk en Zingeving die naar verwachting in het najaar van 2022 van start zal gaan.

 

Myron Hamming

Fotografie: Gino Wiemann.