Een kijkje bij onze locaties

Een locatie is niet zomaar een locatie voor Emmius. We kiezen de achtergrond waartegen wij onze leergang, master en masterclasses organiseren zorgvuldig uit. Als je wilt, nemen we je mee om alvast een kijkje te nemen. 

Hotel Landgoed Ehzerwold, Almen

In het midden van de Gelderse Achterhoek, dichtbij het dorp Almen, ligt Hotel Landgoed Ehzerwold. Het landgoed ligt in de Berkelvallei en grens aan De Velhorst, een natuurgebied met bossen, landgoederen en kastelen, riviertjes en kleine dorpjes. De omgeving leent zich uitstekend voor ontspannende fiets- en wandeltochten en is een fantastische plek om op verhaal te komen.  

Aan historie geen gebrek op Ehzerwold. De bouw van het pand, dat als eerste bestemming een ziekenhuis kreeg, startte in 1908. In 1920 werd het omgebouwd tot sanatorium, waarna het vanaf 1965 eveneens dienst deed als opleidingscentrum voor verpleegkundigen. De functie van conferentiecentrum heeft het landgoed vanaf 1998.  

Contactgegevens 

HOTEL LANDGOED EHZERWOLD
Ehzerallee 14
7218 BS  ALMEN 

T: 0575-431143
E: receptie@ehzerwold.nl
I: www.ehzerwold.nl 

Hotel Landgoed Ehzerwold, AlmenTerras Ehzerwold

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza

Pal aan recreatiegebied Hoornsemeer en gemakkelijk bereikbaar vanaf zowel de A7 als de A28 ligt voormalig KNP-opleidingscentrum Meerwold. Of, zoals het sinds enige tijd heet, Best Western Plus Hotel Groningen Plaza. Het in 1991 gebouwde opleidingscentrum heeft ‘sinds KPN’ een totale metamorfose ondergaan, recentelijk in de afgelopen twee jaar, toen de renovatie van de kamers én de aanleg van het nieuwe terras werden afgerond.  

Met deze laatste aanpassingen is het hotel een van de beste conferentieplekken in het Noorden geworden, terwijl de Groningse gastvrijheid de locatie al verschillende prijzen opleverde. Dat maakt Plaza een uitstekende plek om te vertoeven voor een meerdaagse. Lessen in een van de sfeervolle vergaderzalen, eten in het veelzijdige restaurant en – ter ontspanning – fietsen, wandelen, zwemmen in het binnenzwembad of varen met een van de bij het hotel te huren bootjes. 

Contactgegevens 

Best Western Plus
Hotel Groningen Plaza
Laan Corpus den Hoorn 300
9728 JT  GRONINGEN 

T: 050 5248000
E: info@hotelgroningenplaza.nl
I: www.hotelgroningenplaza.nl 

Meerwold Groningenmeerwold-binnen

Wildlands, Emmen

Wildlands is de schitterende entourage waartegen onze deelnemers lessen leren over gedrag in organisaties. Want wat valt er over menselijk gedrag te leren via de dieren? Volgens Wildlands maak je bij hen een wereldreis in één dag. Je reist door jungle, savanne en poolgebied en staat daarbij oog in oog met wilde dieren. De werkelijkheid gebiedt ons te zeggen dat je een flink deel van de module ook in een van de mooie vergaderzalen verblijft, maar uiteraard krijg je de gelegenheid een bezoek aan het park te brengen. 

Contactgegevens 

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen
Raadhuisplein 99
7811 AP  EMMEN
T: 0591 850 855
E: info@wildlands.nl
I: www.wildlands.nl 

Wildlands, Emmenwildlands-zoo-olifanten

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

‘Wereldse gastvrijheid’ is het handelsmerk van het centraal in Nederland gelegen conferentiehotel Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. Het is een locatie met een rijke historie, in een prachtige, bosrijke omgeving.  

Kontakt der Kontinenten is in 1961 ontstaan uit het vroegere Missiehuis Sint Jan dat dateert uit 1924. Het missiehuis was van 1924 tot 1960 een kleinseminarie van de missiecongregatie SVD (Societas Verbi Divini – Gezelschap van het Goddelijk Woord). Jongens begonnen intern hun gymnasiale studie in het kader van vorming en opleiding tot priester-missionaris. Van hen sloten er 135 hun vorming af met filosofisch-theologische studies en de priesterwijding. Een groot deel werd als missionaris uitgezonden naar verschillende continenten. In 1961 werd Centrum Kontakt der Kontinenten opgericht. 

In 1989 kocht de Stichting Kontakt der Kontinenten het gehele gebouw inclusief het omliggende terrein. Na diverse renovaties en uitbreidingen diende zich in 1999 een nieuwe uitdaging aan, in de vorm van het slotklooster Cenakel, dat vrijkwam. De zusters die er woonden konden het gebouw niet meer beheren. In 2000 opende Kontakt ter Kontinenten vervolgens de poorten van Klooster Cenakel.

Vandaag de dag bestaat Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten uit deze beide unieke gebouwen. 

Contactgegevens 

Conferentiehotel Kontakt der Kontinenten
Amersfoortsestraat 20
3769 AS  SOESTERBERG
navigatie-adres: Richelleweg 1, 3769 AZ, Soesterberg
T: 0346 35 17 55
E: info@kontaktderkontinenten.nl
I: www.kontaktderkontinenten.nl 

Kontakt der KontinentenKontakt der Kontinenten, Soesterberg