De 5 meestgestelde vragen over de master Werk en Zingeving

Welke titel krijg ik na het behalen van deze master?
Na het succesvol afronden van de master Werk en Zingeving heb je de graad Master of Arts gehaald. Dat betekent dat je MA mag toevoegen achter je naam. Maar je kunt er ook nog steeds voor kiezen om de titel drs. vóór je naam te voeren. Het tegelijkertijd voeren van je titel en de graad is overigens niet toegestaan, tenzij je ook een andere master hebt behaald.

Op welke locaties vinden de modules plaats?
Ongeveer de helft van de modules wordt in Groningen gehouden. Andere locaties zijn het Dominicanen klooster in Huissen, Landgoed Ehzerwold in Almen, Papendal in Arnhem en de campus van de TU Enschede. Wij zoeken altijd naar locaties die iets toevoegen aan de inhoud van het programma.

Hoeveel religie zit er in het programma?
Zingeving kent alle kleuren, ook religieuze, maar er zitten geen expliciete vakken over religies in het programma. We nodigen je uit zelf ook casussen in te brengen waarin levensbeschouwelijke kleur (welke dan ook) zichtbaar word. In waarden, in toekomstperspectief, in de wijze waarop je je doelen kies en hoe (en welke) gemeenschappen een rol spelen bij overwegingen. Docenten komen ook met voorbeelden. Niet hoe het moet of zou moeten, maar om materiaal aan te bieden om van te leren. Misschien is het – ten slotte – ook nog goed te weten dat je studeert bij een rijksuniversiteit (namelijk de Rijksuniversiteit Groningen) en dat die dus geen enkele religieuze signatuur heeft.

Hoeveel tijd kost het volgen van deze master?
De master Werk en Zingeving is een deeltijdmaster, verdeeld over twee collegejaren. Grofweg zou je kunnen zeggen dat het volgen van een master in voltijd veertig uur per week kost en een deeltijdmaster daar de helft van, dus twintig uur per week. Dat is inclusief de bijeenkomsten. Maar hoe dit in de praktijk zal uitpakken, dan verschilt per persoon.

Zijn er financieringsmogelijkheden?
Ja, die zijn er. Onder bepaalde voorwaarden kun je gebruik maken van het levenslanglerenkrediet van DUO. Meer informatie. Verder is Emmius ingeschreven in het STAP-register. Meer informatie hierover vind je op onder meer onze website en ook op de website van het UWV.